info
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net
کد خبر: 604
پنج شنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۰ | ۱۰:۴۴ ق.ظ
افتتاح بانک نشای برنج غرب گیلان در صومعه‌سرا :
n5476
  همزمان با آغاز خزانه‌گیری برنج در گیلان نخستین بانک نشای غرب این استان با ظرفیت 50 هکتار تولید در صومعه‌سرا افتتاح شد. مدیر جهاد کشاورزی این شهرستان در جریان افتتاح از بانک نشای برنج در روستای اسپند صومعه‌سرا اظهار داشت: این بانک نخستین بانک نشای برنج غرب گیلان در صومعه‌سرا است. نعمت قاسمی یکی از مباحث مطرح […]

 

همزمان با آغاز خزانه‌گیری برنج در گیلان نخستین بانک نشای غرب این استان با ظرفیت 50 هکتار تولید در صومعه‌سرا افتتاح شد.

مدیر جهاد کشاورزی این شهرستان در جریان افتتاح از بانک نشای برنج در روستای اسپند صومعه‌سرا اظهار داشت: این بانک نخستین بانک نشای برنج غرب گیلان در صومعه‌سرا است.

نعمت قاسمی یکی از مباحث مطرح و مهم بخش کشاورزی در گیلان را عدم تعادل آب و هوایی و نوسانات آن در طول سال برشمرد و افزود: این تغییرات آب و هوایی گاه منجر به تخریب محصولات کشاورزی و خسارت به خزانه‌های برنج شالیکاران می‌شود.

وی از بهره‌برداری پنج بانک نشای برنج تا پایان سال آینده در صومعه‌سرا خبر داد و تصریح کرد: این بانک‌ها به صورت مکانیزه کار تولید و پرورش بذرهای شالی را با کنترل و نظارت بیشتری انجام می‌دهند.

مدیر جهاد کشاورزی صومعه‌سرا با اشاره به اهداف و چشم‌اندازهای اجرای طرح تشکیل بانک‌های نشا در استان بیان داشت: ایجاد نشای قوی و سالم و کاهش در هزینه‌های تولیدی و زمان از جمله این اهداف محسوب می‌شوند.

وی افتتاح بانک نشای صومعه‌سرا را با اعتباری بالغ بر 120 میلیون تومان تسهیلات عنوان کرد و گفت: امیدواریم شالیکاران به خاطر افزایش در تولید و کاهش هزینه‌ها از این بانک‌ها استقبال کنند.

مسئول بانک نشای برنج روستای اسپند صومعه‌سرا نیز در این مراسم با اشاره به اهمیت و ضرورت تشکیل بانک مذکور اذعان داشت: بانک نشا رقم خسارت بیمه خزانه‌ها را به صفر می‌رساند و در راستای کاهش هزینه‌های تولید با استفاده از روش مکانیزه موثر است.

مرتضی خدابنده، بانک نشا در صومعه‌سرا را با ظرفیت 50 هکتار خواند و یادآور شد: می‌توان تولیدات را با همین امکانات فعلی تا سقف 70 هکتاری ارتقا داد.

وی از استقبال خوب و زیاد شالیکاران صومعه‌سرایی در استفاده و مشارکت از این طرح خبر داد و خاطرنشان کرد: این اقدام نشان از سطح آگاهی کشاورزان نسبت به بازدهی روش‌های مکانیزه نسبت به روش‌های سنتی یا نیمه سنتی است.

مسئول بانک نشای روستای اسپند صومعه‌سرا درباره اشتغالزایی این بانک افزود: از نشاکاران و کشاورزان بومی و محلی برای پرورش بذرها در بانک نشا استفاده می‌شود.

وی به دستگاه‌های مورد استفاده در بانک مذکور اشاره کرد و گفت: بیش از چهار دستگاه مکانیزه در چهار روش تولیدی و پرورشی بذر در این بانک‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد که پس از طی مراحل چندگانه، بذرها در تاریک‌خانه‌ها در دمای رطوبتی و شرایط هوایی خاص نگه‌داری می‌شوند.

به گفته خدابنده، بذرهای شالی بین 24 تا 48 ساعت باید در تاریک‌خانه‌ها برای ایجاد جوانه در آنها نگه‌داری و محافظت شوند.

وی اضافه کرد: پس از طی مراحل جوانه‌زدن،بذرها داخل گلخانه‌های گرمازا قرار می‌گیرند که در مجموع پس از 17 روز نشای برنج تحویل شالیکاران می‌شود.




«آژانس خبری استان گیلان – خبرگزاری گیلان»

ارسال دیدگاه

خبر تصویری

تازه ترین اخبار

تمامی حقوق مادی و معنوی متعلق است به خبرگزاری گیلان
ثبت شده در سامانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی